Følg med på facebook

Kørekort til automatgear

Ta’ dit kørekort til automatgear i en fed VW Golf GTI.

KØREKORT TIL AUTOMATGEAR

Det eneste du skal være opmærksom på er, at i øjeblikket får du kun lov til at køre bil med automatgear, såfremt du tager med automatgear.

Du vil få en kode i dit kørekort hvor der står, at du ikke må køre med andet end automatgear.

Du vil altid kunne opgradere til at køre med manuel gear – blot ved at bestå en praktisk køreprøve. Altså ingen teoriprøve.
Så hvis du ved på forhånd, at du aldrig vil komme til at køre bil med manuel gear, hvilket også er den vej det går i øjeblikket (da alle el- / hybridbiler ikke kan fås med manuel gear) – JA, så skal du tilmelde dig med automatgear under TILMELDINGER.

Det forventes, at der inden for nærmeste fremtid bliver vedtaget, at du må tage kørekort med automatgear, som også giver ret til at køre med manuel gear. Men i skrivende stund ved jeg ikke, hvornår politikerne er klar til at ”lukke op” for det.

For at få kørekort skal du modtage undervisning i teori, på manøvrebane, i kørsel på offentlig vej og på køreteknisk anlæg.

Få kørekort som 17-årig

Før du starter på køreskolen, skal du sikre dig, at begge dine forældre (indehavere af forældremyndigheden) vil give dig tilladelse til at køre bil som 17-årig. De skal nemlig skrive under på, at de giver dig lov på din ansøgning om kørekort.